ZWANGERSCHAP

ZWANGERSCHAP

ZWANGERSCHAP

En dan heb je ineens een positieve test in je handen… je bent zwanger! Een spannende periode breekt aan. Hoewel iedere vrouw een zwangerschap op een andere manier ervaart, staat in ieder geval vast dat je zowel lichamelijk als emotioneel veel veranderingen doormaakt.

ZIJ vrouw & geboortezorg is er voor je om je bij al deze veranderingen te begeleiden. En juist omdat iedere vrouw anders is, stemmen we onze begeleiding helemaal af op jouw wensen. We vinden het namelijk erg belangrijk dat jij positief terugkijkt op je zwangerschap en de bevalling.

Wij stemmen onze begeleiding helemaal af op jouw wensen

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons aanmelden. Dat kan door ons te bellen op 0344 620 187 of meld je aan via de knop hieronder. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van je huisarts.

De Bloeddrukmeting

CONTROLES

ZIJ vrouw & geboortezorg houdt je tijdens je zwangerschap zorgvuldig in de gaten. Je komt ongeveer 13 keer bij ons op controle waarbij we niet alleen kijken naar hoe het met jou en de baby gaat, maar je ook al je vragen kunt stellen. We vinden geen enkele vraag raar en iets nog een keertje uitleggen, is voor ons geen probleem. Omdat we met een klein team van 2 verloskundigen werken en jou heel regelmatig zien tijdens je zwangerschap, leren we elkaar goed kennen.

ZWANGERENPORTAAL

Bij ZIJ vrouw & geboortezorg maken we gebruik van het Zwangerenportaal. Via een eigen inlog kun je hier je medische gegevens inzien, maar bijvoorbeeld ook een herinnering krijgen voor je afspraak of je inschrijven voor informatieve e-mails.

EERSTE CONTROLE

Tijdens de eerste controle vinden we het fijn om uitgebreid kennis met elkaar te maken. Ook krijg je van ons veel informatie en is er alle ruimte voor jouw vragen. Na je aanmelding bij ZIJ vrouw & geboortezorg sturen wij je ons digitale intakeformulier en een uitleg over het aanmaken van een account voor het Zwangerenportaal. Op het intakeformulier kun je alvast een heleboel (medische) gegevens invullen. We vragen je het ingevulde formulier voor je eerste controle in jouw account van het Zwangerenportaal te uploaden. Dan hebben we gelijk alle informatie bij de hand. Lukt dit niet? Mail het intakeformulier dan naar info@zijgeboortezorg.nl.

CURSUSSEN EN INFORMATIEAVONDEN

Een goede voorbereiding op je bevalling kan eventuele onzekerheid wegnemen en zorgt ervoor dat jij je bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien. Er zijn verschillende cursussen en informatieavonden die je hierbij kunnen ondersteunen. Hier vind je er meer informatie over.

CURSUSSEN EN
INFORMATIE-
AVONDEN

Een goede voorbereiding op je bevalling kan eventuele onzekerheid wegnemen en zorgt ervoor dat jij je bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien. Er zijn verschillende cursussen en informatieavonden die je hierbij kunnen ondersteunen. Hier vind je er meer informatie over.

Ook elke dinsdagavond spreekuur!

Ook elke dinsdagavond spreekuur!

ZORGPAD

Je krijgt van ons het standaard zorgpad voor je zwangerschap digitaal toegestuurd. Hierin staat het hele proces dat we tijdens jouw zwangerschap met elkaar doorlopen. We maken het zorgpad vervolgens op maat aan de hand van jouw situatie en wensen. Als er bijzonderheden zijn, betrekken we een gynaecoloog om het zorgpad door te spreken. ZIJ vrouw & geboortezorg werkt hiervoor erg prettig samen met de gynaecologen van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

GEZOND LEVEN

Een gezonde levensstijl is altijd belangrijk, maar tijdens je zwangerschap al helemaal. Je bent immers niet alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor de baby in je buik. We geven je daarom graag adviezen over hoe jij zo gezond mogelijk kunt leven tijdens je zwangerschap. Daarnaast werken we samen met een diëtiste, fysiotherapeut en een stoppen-met-roken coach. Zij kunnen je extra ondersteunen als je daar behoefte aan hebt.

ECHOSCOPIE

Bij ZIJ vrouw & geboortezorg maken we zelf de medische echo’s met 8, 12 en 36 weken en als het nodig is vaker. Bijvoorbeeld voor een extra groeicontrole of placentalokalisatie. Daarnaast kunnen we vanaf ongeveer 16 weken een echo maken om het geslacht van je baby te bepalen. Kies je voor de medische echo’s met 13 en 20 weken? Deze vinden plaats in het Screeningscentrum IRIS in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Hier vind je meer informatie over echoscopie.