KINDERWENS

KINDERWENS

Heb je de wens om zwanger te worden? Dan ben je van harte welkom op het kinderwensspreekuur van ZIJ vrouw & geboortezorg. Tijdens het kinderwensspreekuur nemen we uitgebreid de tijd om jou alle informatie te geven en beantwoorden we graag al jouw vragen. Zo kun jij je zo goed mogelijk voorbereiden op deze spannende periode!

WAAROM NAAR HET KINDERWENSSPREEKUUR?

Een gezonde levensstijl tijdens de periode waarin je zwanger probeert te worden en het prille begin van je zwangerschap is heel belangrijk. Je wilt natuurlijk de meest optimale omstandigheden creëren om zwanger te worden, maar ook om eventuele problemen tijdens de zwangerschap en (ver) na de geboorte van de baby zoveel mogelijk te voorkomen.

NIET JE EERSTE ZWANGERSCHAP?

Ook dan kun je bij het kinderwensspreekuur van ons terecht. Zijn er tijdens je eerdere zwangerschap of bevalling problemen geweest en wil je graag advies voordat je opnieuw zwanger probeert te worden? ZIJ vrouw & geboortezorg is er voor je!

AANMELDEN KINDERWENSSPREEKUUR

Voor een afspraak bij het kinderwensspreekuur kun je ons bellen op 0344 620 187 of meld je aan via de knop hieronder. Vul voor je afspraak met Meriam of Ellen de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl in. Na het invullen krijg je een handig overzicht van al je antwoorden. Wil je dit overzicht voor je afspraak mailen naar info@ zijgeboortezorg.nl? Dan hebben we gelijk alle informatie bij de hand.

Spreekuur

GEEN KOSTEN

Sommige verzekeraars vergoeden de kosten van het kinderwensspreekuur. Is dat bij jouw verzekeraar niet zo? Wij vinden het erg belangrijk dat jij je goed kunt voorbereiden op je zwangerschap. Daarom hoef je niet te betalen voor het kinderwensspreekuur van ZIJ vrouw & geboortezorg als jouw verzekeraar de kosten niet vergoedt.

ZIJ HEEFT TIPS VOOR JOU

Als je zwanger wilt worden, heb je vaak veel vragen. Tijdens het kinderwensspreekuur nemen we die graag met je door. Wel hebben we alvast een paar tips voor je:

Tip 1

Slik elke dag foliumzuur. Begin hier het liefst al een maand vóórdat je zwanger probeert te worden mee. Dat betekent een maand voordat je stopt met de pil of andere anticonceptiemiddelen. Je kunt foliumzuur kopen bij de drogist.

Tip 2

Een gezonde levensstijl is essentieel als je zwanger bent of wilt worden. Ook voeding is hier een belangrijk onderdeel van. Lees hier alles over gezonde voeding rond je zwangerschap.

Tip 3

Kijk eens op de website strakszwangerworden.nl voor nog veel meer informatie en adviezen over zwanger worden. Hier vind je ook veel tips voor partners.

LUKT HET NIET OM ZWANGER TE WORDEN?

Als het niet lukt om zwanger te worden, brengt dat veel onzekerheid en verdriet met zich mee. Duurt het al bijna een jaar of langer? Dan kun je laten onderzoeken wat de oorzaak is. Je kunt hiervoor een afspraak maken met je huisarts. Als het nodig is, kan je huisarts je doorverwijzen naar een gynaecoloog.